Je publiek zal enthousiast reageren en geeft je een staande ovatie

Presenteren zoals je nog nooit hebt gedaan

Welkom bij Peters & Van Lier

Jos en Marlies hebben een inspirerende clinic Personal Storytelling ontworpen. Deze kwam tot stand na praktijk onderzoek bij zes directeuren/bestuurders van verschillende organisaties op de Brabantse Wal.

Na dit onderzoek weten wij zeker dat we je kunnen helpen met:

  • Het vinden van je persoonlijke verhalen, die bepalend zijn geweest voor wat je nu doet en hoe je nu werkt
  • Het onderzoeken wanneer je die levens veranderende verhalen kunt inzetten om nog meer succes te hebben
  • Zo inspirerend mogelijk vertellen van je verhalen om je impact te vergroten

Wanneer is deze Clinic Personal Storytelling interessant voor je?

  • Als je onzeker bent over je presentatie, speech, toespraak of lezing
  • Als je jouw team of een groep collega’s inspirerend en levendig wilt leren toespreken
  • Als je last hebt van plankenkoorts en spanning
  • Als je meer impact wilt maken met jouw verhaal
  • Als je meer structuur in jouw verhaal wilt aanbrengen
  • Als je veel wilt oefenen
  • Als je veel bruikbare tips wilt krijgen, die je meteen kunt toepassen in de praktijk

 

We leveren individueel maatwerk. Daarom kan je voorafgaand aan de clinic aangeven wat je lastig vindt. Wij gebruiken deze input bij de voorbereiding en uitvoering van de clinic zodat we daar ook aan kunnen werken.

Herken je dit?

Je gaat presenteren en hebt alles tot in de puntjes voorbereid. Alle sheets zijn gevuld met feiten en cijfers en je weet precies wat je gaat zeggen. En dan begin je en zie je de een na de ander afhaken. Ze lopen niet letterlijk weg, maar de aandacht is ver te zoeken. De energie vervliegt, de boodschap blijft niet hangen en jouw eigen enthousiasme ebt weg. Kortom, dit wil je niet en je vraagt jezelf af hoe dit nu toch anders kan.

Verbinden is het toverwoord. In de clinic “Personal Storytelling” leren we je hoe je je persoonlijke verhalen in kunt zetten om te inspireren, prikkelen en verleiden.

 

Wat krijg je?

Wil je succesvol zijn, vertel dan je verhaal over wat je drijft. Waar kom jij elke dag je bed voor uit? Die persoonlijke drijfveren maken jouw verhaal uniek en tegelijkertijd herkenbaar voor anderen. Met jouw persoonlijke verhaal raak je mensen in het hart.

Daarom is de clinic “Personal Storytelling” interessant voor zzp-ers, teamleiders en directeuren/bestuurders. Het is een leerzame en verfrissende clinic, waarin je leert de aandacht van jouw publiek te behouden en hen meer te betrekken bij jouw verhaal. Je gaat op zoek naar jouw persoonlijke verhalen, die je in kunt zetten om meer succes te hebben met je bedrijf/organisatie. En je leert je verhaal zo te vertellen, dat je impact hebt en inspireert. Aan het eind van de clinic presenteer je zoals je nog nooit hebt gedaan.

Hoe ziet dat eruit?

We maken gebruik van theatertechnieken, die Jos meeneemt uit zijn verleden als theaterdocent. Hiermee word je uit je comfortzone gehaald. Soms een tikje gewaagd, een beetje confronterend, maar altijd met het doel om nieuwe dingen van jezelf te ontdekken, die je helpen beter te worden in het vertellen. Marlies gebruikt haar rijke praktijkervaring als dagvoorzitter om haarfijn te zien wanneer een verhaal impact heeft.

Om je impact te vergroten, leren we je beeldend te vertellen. Beschrijf in detail wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. Dan ga je in je verbeelding op stap en neem je je luisteraars mee in je verhaal.

Door te doen, leer je het beste. Daarom gaan we het doen, doen en vooral doen. We steken de handen uit de mouwen, rechten onze rug en met een gesmeerde stem gaan we aan de slag. We geven je veel verschillende opdrachten voor stem en houding en je krijgt veel persoonlijke tips.

 

Wat levert het je op?

Aan het eind van deze verfrissende en actieve clinic kun je een presentatie geven, zoals je nog nooit hebt gegeven.

Waarom Peters en Van Lier?

Jos is de oudste, ingetogen, beschouwend en werkzaam geweest in het hoger onderwijs. Als theaterdocent weet Jos hoe je met diverse theatertechnieken beter kunt presenteren. Hij geeft je tools om met meer vertrouwen en impact jouw verhaal te vertellen. 

Met het extraverte karakter is Marlies degene, die op de voorgrond treedt. Met haar jarenlange televisie- en podiumervaring pakt ze met veel frivoliteit de rol van presentator, dagvoorzitter, host, maar bovenal verbinder. “Het is mijn kracht om met een pakkende anekdote, interactie met het publiek, emotie in een verhaal te brengen en het publiek mee te nemen”.

We hebben jarenlange ervaring met presenteren voor kleine en grote groepen. Zijn experts in het aanleren van de juiste vaardigheden om op een ontspannen, spraakmakende manier te presenteren. We hebben een aanstekelijk enthousiasme en een praktische aanpak. Maar bovenal laten we je veel oefenen en krijg je persoonlijke feedback. Dat geeft jou heel veel zelfvertrouwen!

Vanwege onze achtergrond zijn we in staat je repertoire op het gebied van stem en houding door middel van oefeningen te vergroten. Onze clinic is praktisch, speels, interactief en humorvol vormgegeven. Hierdoor kun je het geleerde direct uitproberen in een veilige sfeer en zelf ervaren wat het best voor jou werkt. Daarom kiezen we voor kleine groepen van 4 tot maximaal 6 deelnemers om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Onze klanten vertellen:

De blogposts van Jos